Милановиќ поднесе оставка од функцијата претседател, кандидат е за премиер

вц.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЗоран Милановиќ поднесе оставка од функцијата претседател на Република Хрватска.

Милановиќ ненадејно се појави во прес-службата на СДП и објави дека на изборите се кандидира со коалицијата СДП како кандидат за премиер.

Тоа значи дека на парламентарните избори ќе има судир меѓу Милановиќ и Пленковиќ.

Милановиќ ги најави хрватските парламентарни избори за 17 април, кои се паѓаат во среда и се само втор пат во историјата на оваа земја тие да се одржат за време на викенд.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK