„Имате еден главен град, Белград“, им рече Вучиќ на децата од Косово и Метохија

Screenshot-2024-03-17-105246.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПретседателот на Република Србија, Александар Вучиќ, во Палатата Србија ги прими основците од Косово и Метохија.

– Драги деца од сите делови на Косово и Метохија, наша Србија, добредојдовте во друг дел на нашата Србија. Ви благодариме што бевте денес овде во Белград, на 20-годишнината од погромот на српското население во јужната српска покраина, кој продолжува со истата енергија и денес. Ниту методите не се менуваат многу, со истата сладострасна поддршка на оние што ги шокираа со бомби во 1999 година, во поинаква форма. Ви благодариме наставници, родители, директори, ви благодариме што ги едуциравте, ја сакате Србија. Знаете дека имате еден главен град, Белград. Се надевам дека ќе имате време да ги засакате и другите краишта на татковината – рече Вучиќ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK