Австриската полиција со часови ги анализирала видеата за кои постои сомнеж дека на нив е исчезнатата Данка

danka10.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKАвстриската полиција интензивно трага по двете романски државјанки кои на видеото од Виена се во придружба на девојчето кое се претпоставува дека е исчезнатата Данка од Бор.

Според извор на „Курир’, локалната полиција сп часови ги нализирала видеата од безбедносните камери, особено оние од станицата „Шотенринг“, каде што било снимено девојчето.

Тие објавија и три нови фотографии на кои појасно се гледа фигурата на двете жени, како и фигурата на детето.

„Анализирани се сите снимки од безбедносните камери околу станицата каде што се видени, а тие фотографии се направени и од камерите на трамваите и автобусите кои минуваат. На едната јасно се гледа фигурата на двете жени на ескалаторите на станицата, а на едната се гледаат како стојат со дете на станицата“, вели изворот на Курир.

Се работи за постара и помлада жена, русокоса и црнка, а нивниот идентитет допрва ќе се утврдува.

Во апелот на австриската полиција се замолуваат сите кои ги препознаваат жените и знаат каде се наоѓаат веднаш да се јават во полиција.

„Откако семејството на исчезнатото девојче го погледнало видеото, се претпоставува дека многу веројатно се работи за исчезнатото девојче од Србија, односно одговориле дека постои голема веројатност Данка да е на видеото. Виенската полиција по наредба на јавното обвинителство бара апсење на двете жени кои биле со неа во станицата“, се соопштува.

Виенската полиција навела дека се разгледуваат и анонимни пријави.

– Сите информации можете да ги пријавите во државната криминалистичка полиција на бројот 01-31310-33800 или во која било полициска станица во Австрија – се наведува во соопштението.

Данка Илиќ исчезна на 26 март во Бањско поле кај Бора а една од клучните индиции за овој случај се појави во неделата кога беше објавено видео од Виена.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK