June 8, 2023

Стерјовски: Kомитетот за националните малцинства на Албанија е подложен на политичко мешање

Претседателот на единствената македонска партија во Албанија, Македонска алијанса за европска интеграција (МАЕИ), Васил Стерјовски учествуваше на консултативна средба организирана

Прочитај повеќе »

Американскиот претседател и британскиот премиер потпишаа нова „Атлантска декларација“ за зајакнување на билатералното економско партнерство

Американскиот претседател Џо Бајден и британскиот премиер Риши Сунак денеска потпишаа нова „Атлантска декларација“ за зајакнување на билатералното економско партнерство.

Прочитај повеќе »