Скопјани го дишат најзагадениот воздух во Европа а 18-ти во светот

Скопјани-го-дишат-најзагадениот-воздух-во-Европа-а-18-ти-во.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKУтринските мерења покажуваат дека скопјани го дишат најзагадениот воздух во Европа а 18-ти во светот, покажува страницата Ајкјуер.

Скопје се наоѓа во друштво на Делхи, Калкута и Шангај со смртоносно висока загаденост.

ПМ-честичките се неколку дена над дозволеното. Министерката Шукова истакна дека јавните институции треба да се префрлат на еколошки систем на затоплување.

Надлежните постојано објаснуваат дека нема инстант мерки што ќе го расчистат воздухот.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK