Потпишување на новиот Општ колективен договор за јавниот сектор (во живо)

vlada 2
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Владата на Република Северна Македонија ќе биде потпишан новиот Општ колективен договор за јавниот сектор.На настанот обраќање ќе имаат премиерот Димитар Ковачевски, вицепремиерот за економски прашања и координација на економските ресори и инвестиции Фатмир Битиќи, министерот за финансии Фатмир Бесими, министерката за труд и социјална политика Јована Тренчевска, како и претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Слободан Трендафилов.

Потоа и официјално ќе биде потпишан новиот Општ колективен договор за јавниот сектор од страна на  министерката Тренчевска и претседателот на Сојузот на синдикати на Македонија, Трендафилов, информираа од владината прес-служба.

По потпишувањето на договорот во Свечена сала, ќе се одржи прес- конференција во 17:00 часот на која изјави за медиумите ќе дадат вицепремиерот Битиќи, министрите Бесими и Тренчевска, како и претседателот на ССМ, Трендафилов.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK