Осомничениот за убиството на малата Данка денеска пред обвинител: реши да го прекине молчењето и да се произнесе

да.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKОсомничениот за убиството на малата Данка Илиќ (2), Срѓан Јанковиќ, кој се бранеше со молчење два месеци, реши да се произнесе и да го даде своето сведочење во врска со овој случај пред обвинителот денеска, ова во текот на изминатата недела го потврди неговиот адвокат Живадин Богдановиќ.

Срѓан Јанковиќ, кој управувал со автомобилот кога девојчето било удрено, по апсењето се бранел со молчење и по два месеци решил да зборува.

Инаку, најстариот Драгијевиќ, татко на осомничениот за убиството на малата Данка Илиќ, Дејан Д., на 29 мај беше пуштен да се брани од слобода, откако беше приведен за соучесништво во кривично дело за кое се уште нема докази, бидејќи телото на девојчето не е пронајдено.

Тој веќе извесно време не е во семејната куќа во Злот, која ја нашол празна, бидејќи во меѓувреме починале и неговиот помал син Далибор и неговата сопруга Светлана.

– Пред неколку дена дојде кај мене да ги подмири трошоците за погребот на неговата сопруга. Донесе се што требаше од фондот на ПИО бидејќи и двајцата се пензионери. Беше целосно депресивен, затоа никој ништо не го праша, ниту имаше сила да го праша. Што може да се праша во ваква ситуација – изјави сопственикот на погребалното претпријатие во Бор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK