Лажна е дојавата за бомба во Народната банка

Лажна-е-дојавата-за-бомба-во-Народната-банка.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерството за внатрешни работи ја известува јавноста дека e лажна пријавата за наводно поставена бомба во зградата на НБРСМ во Скопје.

„Благодарение на воспоставените протоколи за безбедност од изминатата година за институциите а кои и НБРСМ ги имплементира, безбедноста е загарантирана со висок степен. Денеска по добиена пријава за наводно поставена бомба, од страна на Единицата за антитероризам при Бирото за јавна безбедност се направени потребните проверки и утврдено е дека станува збор за лажна пријава“, велат од полицијата.

Оттаму апелираат до граѓаните да не се вознемируваат оти институциите имаат обврска да ги следат и имплементираат мерките на Владата во целост и на тој начин да ја засилат безбедноста на своите објекти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK