–>

Со мали промени на навиките до многу поквалитетен начин на живот

samsung_093_Galaxy_W6CS_product_silver_LI
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Денешниот динамичен начин на живот бара од сите нас да водиме постојана грижа за своето здравје, а тоа подразбира повеќе да се посветиме на себеси. Болките во половината, недостатокот на енергија, подочниците, нередовниот сон – сето ова е резултат на брзото живеење, кој можете и морате да го поправите за подобар квалитет на животот. За среќа постојат мали навики кои секој може да ги имплементира во своето секојдневи и да забележи големи разлики. Тие разлики можат да сторат многу, бидејќи со сигурно ќе придонесат да имате повеќе енергија, повеќе концентрација, подобар излгед на кожата и уште многу слични бенефити. Ова се 4 едноставни промени кои можете да ги примените уште денеска:

1.Правилна хидратација: Водата е клучна за правилно функционирање на организмот. Возрасна личност дневно би требало да внесува најмалку осум чаши вода, затоа поставете си цел да пиете доволно во текот на денот. Тоа помага за одржување на рамнотежата на телесните течности и го подобрува сјајот на кожата.

2.Социјална интеракција: Дружењето и социјалната интерација, иако често ги забораваме, многу позитивно влијаат на емоционалното здравје. Од таа причина, одвојте време за одржување на контакти со семејството и пријателите, макар тоа било еден пријатен телефонски разговор.

  1. Редовна физичка активност: Вкучувањето на секаква физичка активност како трчање, возење велосипед или вежбање јога, ќе направи значителна промена во сечиј живот. Меѓутоа, доколку водите неактивен живот, таквиот вид на физички активности не би припаѓале во мали промени. Така што, за почеток и некоја куса прошетка или лесни вежби се повеќе од добар почеток.

4.Квалитетен сон: Спиењето ја игра клучната улога во зачувувањето на здравјето, но исто така има и позитивно влијание на когнитивните способности и обновувањето на енергијата. Обидете се да одржувате редовен распоред за спиењето, како и да создадете опкружување кое е удобно и темно.

Сепак, спроведувањето на овие здрави навики е најлесно доколу сме сигурни дека имаме верен партнер, но и дека го следиме напредокот и малите секојдневни успеси. За сигурен и верен партнер во кој ќе можете да најдете константна поддршка и асистенција е секако новиот паметен часовник од серијата Samsung Galaxy Watch6.

Вашиот Galaxy Watch6 или Galaxy Watch6 Classic има сензори кои овозможуваат следење на различни фази од сонот, вклучувајќи ја лесната, длабоката и РЕМ фазата. Овие податоци ќе ви помогнат подобро да го разберете вашето спиење, да ја идентификувате евентуалната несоница и да работите на подобрување на вашата рутина за спиење. Исто така, часовникот ќе ги следи вашите чекори, пулсот, потрошените калории и повеќето активности, како што се пливањето, пешачењето или трчањето. Самиот го препознава стартот на физичката активност и ви помага да го следите вашето вежбање и да си поставите цели. Паметниот часовник го следи и вашиот срцев ритам во текот на денот и за време на вежбањето, што е може да биде корисно за следење на вашето кардиоваскуларно здравје.

Galaxy Watch6 има многу начини како да ви помогне да ги остварите вашите цели и да го поправите вашиот квалитет на живот. Совршен е за сите кои се мотивираат од резултатите, како и за оние кои сакаат во текот на нивниот здрав пат да имаат „потпирач“ на кој можат да сметаат.

За повеќе информации за паметните часовници од серијата Galaxy Watch6 прочитајте на следниве линкови:

https://www.samsung.com/mk/watches/galaxy-watch/galaxy-watch6-40mm-gold-bt-sm-r930nzeaeuc/

https://www.samsung.com/mk/watches/galaxy-watch/galaxy-watch6-classic-43mm-silver-bt-sm-r950nzsaeuc/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK