Спасовски: МВР е на располагање за соработка со Општина Тетово

МВР и Секторот за внатрешни работи им стојат на располагање на тетовските локални власти. Полицијата и Општината секојдневно соработуваат во две смени од пајак службата, рече денеска министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, одговорајќи на новинарско прашање за честите критики на тетовскиот градоначалник Биљал Касами дека МВР не соработува со Општина Тетово. -Дали може да се подобри, сигурно може да …

Continue Reading

Честите врнежи од дожд помогнаа да има чист воздух во Тетово

Чист воздух е придобивката во Тетово тоа што изминативе месеци често пати имаше дожд, вели специјалистот по здравствена екологија и хигиена д-р Ратко Давидовски од тетовскиот Центар за јавно здравје кој ги анализирал состојбите овие три месеци. Параметрите кои се евидентирани преку Државниот автоматски мониторинг систем за квалитет на амбиентален воздух за Тетово покажуваат дека особено во април и мај …

Continue Reading