Вториот убиец на Данка кој помогнал да се ослободат од телото: „Никогаш не правел проблеми, но знае да пие“

дд.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСрѓан Јанковиќ и Дејан Драгијевиќ се осомничени за убиството на Данка Илиќ (2), по која се трагаше 10 дена.

Јанковиќ е осомничен дека управувал службено возило на ЈКП Водовод во моментот кога удрил во двегодишното девојче, додека со него бил Драгијевиќ.

Дејан и Срѓан се колеги, а се истражуваат околностите под кои е убиена Данка Илиќ.

– Дејан не е женет, се движеше често низ селото, никогаш не правел проблеми, но знае да пие. Никогаш не мислевме дека ќе направи вакво нешто, велат соседите.

Според зборовите на соседите, Срѓан е разведен и долго време е вработен во Водовод.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK