(Видео) Шојгу: Војната ќе трае најмалку до 2025 година

Видео-Шојгу-Војната-ќе-трае-најмалку-до-2025-година.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРускиот министер за одбрана Сергеј Шојгу изјави дека војната во Украина ќе трае најмалку до 2025 година.

„Специјалната воена операција ќе трае најмалку до 2025 година“, рече тој. „Со доследно спроведување на мерките и плановите за активности до 2025 година ќе ги постигнеме поставените цели“, рече Шојгу.

Видеото го објави Антон Герашченко, советник на украинското Министерство за внатрешни работи.

„Какви цели си поставија? Руската армија целосно ќе се распадне? Ќе има „негативна офанзива“ сè до Москва? Сè што е можно ќе биде украдено од рускиот буџет до 2025 година? Се прашува Герашченко.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK