(Видео) Голем гаф во ОН: „Слава на урината“ поздравна порака во центарот на Њујорк

Видео-Голем-гаф-во-ОН-„Слава-на-урината-поздравна-порака.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKИако центар на случувањата во Њујорк е седницата на Генералното собрание на ОН, каде се собраа бројни светски лидери, „славата“ ја одзеде еден билборд.

Станува збор за неверојатен кикс направен во форма на поздравна порака во центарот на Њујорк. Имено, на огромниот дигитален билборд наместо „Слава на Украина“ се појави пораката „Слава на урината“.

Главна тема на заседанието на Генералното собрание на Обединетите нации беше војната во Украина и затоа главна „ѕвезда“ беше украинскиот претседател Володимир Зеленски, а подоцна и неговиот говор пред Советот за безбедност, на кој присуствуваше и рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров.

Компанијата која управува со билбордот објасни дека грешката била предизвикана од интелигентен систем кој автоматски го коригирал зборот „Украина“ во слична форма – урина.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK