–>

(Видео) „Ако успееш да поминеш слободен си“: заробени војници ги терале да шетаат во минско поле

Видео-„Ако-успееш-да-поминеш-слободен-си-заробени-војници-ги.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

На социјалните мрежи се прикажува вознемирувачко видео од погубување на воен заробеник во Украина.

Наводно, на него, како што пренесуваат медиумите во регионот, се прикажани војници на една од завојуваните страни кои ги принудуваат затворениците да влезат во минско поле под закана со оружје.

Според написите, се слуша како војниците му викаат на затвореник кој оди низ минско поле, велејќи му дека ќе биде слободен ако го помине полето.

Еден од војниците, сепак, не бил задоволен од начинот на кој еден од затворениците се движел низ минското поле, па во еден момент отворил оган кон него, стои во извештаите.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK