Ужасна смрт на тинејџер (16): роднина му пришол со компресор „да се пошегува“, па му ги разнел цревата

Ужасна-смрт-на-тинејџер-16-роднина-му-пришол-со-компресор.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK







16-годишно момче од Индија починало од внатрешни повреди откако маж му вметнал црево за компримиран воздух во ректумот „за забава“ во индиска фабрика, пишува „Дејли мејл“.

Според пишувањата на медиумите, М.С.(16) се шегувал со Д.Г.(21), друг вработен во споменатата фабрика, кога работникот го грабнал цревото од машината за чистење и го турнал во ректумот на тинејџерот.

Полицијата соопшти дека ненадеен излив на воздух во неговиот ректум сериозно ги оштетил цревата на младиот човек и тој паднал на подот на единицата за преработка на брашно и храна во Пуна во градот Хадапсар во близина на западниот индиски град Пуне.

М.С итно бил пренесен во блиската приватна болница каде што им подлегнал на внатрешните повреди во понеделникот наутро, изјавил за „Тајмс оф Индија“ вишиот инспектор Равиндра Шелке.

Работник во фабрика, за кој се вели дека е далечен роднина на жртвата, е уапсен во врска со смртта на тинејџерот, соопшти полицијата.

Тинејџерот по име Мотилал станал редовен посетител на единицата за преработка на храна, откако пред два месеци се преселил во Хадапсар за да живее кај неговиот вујко Шанкардин Саху, кој работел во фабриката.

Високиот инспектор Шелке рече дека Мотилал и работникот кој фатално го повреди станале „добри пријатели“ во текот на изминатите неколку месеци.

Осомничениот млад човек, по име Гуд, користел црево за компримиран воздух за да ги исчисти подот и машините во фабриката во понеделникот, бидејќи преработувачката единица произведува разновидни брашна кои создаваат многу прашина.

„Гуд ја чистеше машината и подот користејќи го цревото на компресорот во понеделникот кога Мотилал отиде таму“, рече Шелке.

Како што додал инспекторот, почнале да разговараат и да се задеваат. Гуд стана и го вметна цревото од работната машина во ректумот на Мотилал.

– Кога воздухот на Мотилал навлегол од ректумот во стомакот, тој се онесвестил и паднал на подот. Тој бил префрлен во блиската болница, каде починал од внатрешни повреди предизвикани од ненадеен упад на воздух – детално објаснил индискиот инспектор.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK