Украинскиот министер за финансии: На земјата и недостасуваат пет милијарди долари за воени трошоци

На-Украина-и-требаат-уште-половина-милион-регрути-мажите-повеќе.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНа државниот буџет на Украина му недостигаат 5 милијарди долари потребни за воени трошоци, изјави денеска министерот за финансии Сергеј Марченко во интервју за радио Хромадске.

Според него, откако САД го усвоија долгоочекуваниот пакет помош од 61 милијарда долари, новите средства ги покриваат социјалните и хуманитарните трошоци на Украина.

„Во пракса, имаме голем фискален проблем, нерешеното прашање со воените трошоци“, тврди тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK