Речиси три тони кокаин запленети во пристаниште во Калабрија

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Припадници на италијанската финансиска полиција во провинцијата Калабрија, со поддршка на Царинската управа, во два контејнерa открија 2,7 тони чист кокаин штo пристигнал од Гвајакил во Еквадор.

Кокаинот бил наменет за клиенти во Ерменија, а требало да биде подигнат во грузиското пристаниште Батуми. Кокаинот, кој се пренесувал во разладни контејнери долги над 12 метри, бил скриен во товар од 78 тони банани.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK