Помошникот на Зеленски: Немаме апсолутно никаква врска со нападот, Путин ќе го искористи ова

podoljak.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМихајло Подољак, помошник на украинскиот претседател Володимир Зеленски, зборуваше за нападот, тврдејќи дека Украина нема никаква врска со нападот во близина на Москва.

„Да бидеме јасни, Украина нема апсолутно никаква врска со овие настани“, најави Подољак.

„Нема ни најмало сомневање дека настаните во Москва ќе придонесат за нагло зголемување на воената пропаганда, забрзана милитаризација, проширена мобилизација и, на крајот, обемот на војната. Тоа ќе послужи и како оправдување за очигледните геноцидни напади врз цивилното население на Украина“, рече Подољак.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK