Папата Франциско: Светот не може да функционира без политика

WireAP_f2d200f5525b4fc9a1e3e9e19e3a97fb_16x9_1600.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПапата Франциско денеска изјави дека мирот бара добра политика и дека светот не може да функционира без политика.

„Дали светот може да функционира без политика? Дали (светот) може да најде ефективен пат кон универзално братство и социјален мир без добра политика? Нашиот одговор на овие прашања е: Не. Ни треба политика“, рече папата, цитирајќи ја неговата енциклика „ Сите браќа“, на самитот на Г7, кој се одржува во италијанското одморалиште Борго Ењачија.

Папата Франциско денеска со хеликоптер пристигна во Борго Игнација, испишајќи ја историјата со тоа што стана првиот папа што учествувал на споменатиот самит.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK