Најден е урнатиот хеликоптер во кој се наоѓал иранскиот претседател Раиси

Ebrahim-Raisi.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKСпасувачки тим вечерва го пронашол урнатиот хеликоптер во кој се наоѓал иранскиот претседател Ебрахим Раиси, објави иранската државна телевизија.

Агенцијата ИРНА наведува дека е објавена точната локација каде се урнал хеликоптерот во областа меѓу Ардешир и Бразин во Варзеган.

Хеликоптерот со иранскиот претседател Ебрахим Раиси имал инцидент при слетувањето во Источен Азербејџан.

Областа е карпеста, маглива и врнежлива, а овие услови многу ја отежнаа потрагата.

Хеликоптерот со иранскиот претседател Ебрахим Раиси денес доживеа „тешко слетување“. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK