Наезда на стаорци во полициски штаб во Њу Орлеанс: „Jа јадат марихуаната“

65NNIJ4RVBAFBM3MUBFBYU46GU.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПретставници на полицијата во Њу Орлеанс објавија дека стаорци се појавиле во просторијата за докази во седиштето на полицијата, јадејќи ги доказите, вклучително и марихуаната.

„Стаорците ја јадат нашата марихуана. Сите тие се дрогирани“, рече началникот на полицијата Ен Киркпатрик на состанокот на Одборот за кривична правда во градот.

Проблемот не е ограничен само на просторијата за докази, со тоа што некои вработени тврдат дека пронашле измет од стаорци на нивните канцелариски бироа, пренесува „CBS News“.

Во истата зграда нема климатизери или лифтови, истакна Киркпатрик и додаде дека вработените работат во нехигиенски услови.

Членовите на Советот на состанокот на одборот гласаа за одобрување закуп за нова зграда за полицискиот оддел во Њу Орлеанс. Новиот 10-годишен закуп ќе го чини градот 670.000 долари месечно, што е сепак поевтино од 30 милиони долари што би ги чинело за да се поправи сегашното седиште, рекоа градските власти.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK