–>

Медведев за електронските услуги: Русија помодерна од повеќето развиени земји

rusija
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Русија се разликува од најразвиените земји по високото ниво на услуги кои им се даваат на граѓаните во електронска форма, изјави заменик-претседателот на Советот за безбедност на Руската Федерација Дмитриј Медведев.

„Генерално, нашата земја има богато искуство во користење на услуги во електронска форма, што не издвојува од повеќето земји на планетата, бидејќи таквите услуги се подостапни и поквалитетни кај нас отколку во многу други развиени земји во светот. – објасни тој на средбата за социјално-економски развој и дигитализација на јавните услуги во новите региони.

Сепак, треба уште многу да се уреди и направи за граѓаните од новите региони на Русија да можат целосно да ги извршуваат јавните услуги во електронска форма, додаде тој.

Зборувајќи за развојот на нови региони, рускиот претседател Владимир Путин на крајот на минатиот месец изјави дека руските власти треба да го искористат искуството на Крим и Севастопол при интегрирање на нови субјекти во Руската Федерација.

Народните републики Доњецк и Луганск и Запорожје и Херсонската област и се приклучија на Русија во септември 2022 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK