Јордан ја пушти од воздух најголемата помош за Газа досега

6ab1726a-c566-4106-b340-c96250d13272.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKЈордан денеска објави дека во соработка со Соединетите Американски Држави, Франција и Египет го изврши најголемото авионско испуштање храна и хуманитарна помош во Појасот Газа. Во операцијата учествуваа три авиони на јорданските вооружени сили, три американски авиони, еден египетски и еден француски авион.

Беше испуштена помош на северот на Газа. Пакетите прикачени на падобраните вклучуваат помош од Светската програма за храна, соопштија јорданските вооружени сили.

Јордан испорачува храна и залихи во Газа по воздушен пат од ноември.

Неодамна, други земји почнаа да се приклучуваат на овие операции.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK