Израел објави: Ќе одговориме на нападот

Screenshot-2024-04-14-181722.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKНачалникот на Генералштабот на ИДФ предупреди дека ќе има одговор на нападот од големи размери на Иран.

Израелскиот воен кабинет денеска го одржа третиот состанок за 48 часа, по што медиумите објавија дека целта на Израел е да му наштети на Иран без да предизвика сеопфатна војна.

Извештаите, исто така, сугерираат дека Израел сака да преземе акција против Иран во координација со САД – иако Америка рече дека нема да биде вклучена во контраофанзива против Иран.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK