Италија го потврди состанокот на Г7

Почнуваат-деновите-на-италијанскиот-дизајн-во-Скопје-модна-ревија-изложба.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKИталија, која претседава со Г7 потврди дека ќе одржи состанок на групата попладнево.

Преку веб-страницата на италијанското претседателство соопшти дека состанокот од далечина ќе се одржи рано попладнево за „да се разговара за нападот на Иран против Израел“.

САД, Обединетото Кралство, Канада, Франција, Германија, Италија и Јапонија ги сочинуваат членовите на Групата седум главни економии, формирана во 1973 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK