Холандија повеќе нема да дозволува посвојување деца од странство

df.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKХоландија повеќе нема да им дозволува на своите граѓани да посвојуваат деца од странски земји, изјави холандскиот министер за заштита на правата Франц Верверинд.

Тој додаде дека веќе започнатите процедури за посвојување ќе продолжат да се спроведуваат и во наредниот период.

Холандските семејства посвоиле околу 40.000 деца од 80 земји во изминатите 50 години, според Ројтерс.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK