Хелокоптерот во кој загина иранскиот претседател не емитувал никаков сигнал

raisi-nesrekja-2.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKХеликоптерот што се урна додека ги превезуваше претседателот и министерот за надворешни работи на Иран немал вкучено сигнален систем или не поседувал, изјави турскиот министер за транспорт Абдулкадир Уралоглу.

Уралоглу им рече на новинарите дека провериле дали има сигнали од хеликоптерот откако слушнале дека се урнал.

„Но, за жал, мислиме дека најверојатно сигналниот систем бил исклучен или хеликоптерот го немал тој сигнален систем бидејќи ние сигурно ќе ги видиме тие сигнали, но немаше“, рече тој.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK