Државната дума на Русија го именуваше Михаил Мишустин за премиер

v.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДржавната дума на Русија на пленарниот состанок усвои предлог за резолуција за именување на Михаил Мишустин за премиер.

За овој предлог гласаа 375 пратеници, 57 беа воздржани, додека ниту еден од пратениците не гласаше против, пренесува РИА Новости.

Новиот премиер треба да поднесе предлози за структурата на федералните извршни тела до претседателот на Русија најдоцна една недела по неговото именување.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK