Бундестагот одобри 7,6 милијарди евра за Украина

Бундестагот-одобри-76-милијарди-евра-за-Украина.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKПарламентот на Германија го одобри буџетот за 2024 година, во чии рамки ќе бидат доделени 7,6 милијарди евра за воена помош за Украина, соопшти Бундестагот.

„За“ предлог-буџетот гласаа 388 пратеници, а „против“ се изјасниле 279.

Вкупниот буџет за годинава е 476,8 милијарди евра, а новите позајмици во моментов изнесуваат 39 милијарди евра.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK