–>

„Бхарат“ може да биде новото име на Индија, пишуваат странски медиуми

„Бхарат-може-да-биде-новото-име-на-Индија-пишуваат-странски.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Индија најверојатно ќе се преименува во Бхарат. На социјалните мрежи беа објавени слики од официјалната покана на шефовите на држави и министри на Г-20 на вечера организирана од претседателот Друпади Мурму.

Поканата покажува дека поканата била од „претседателот на Бхарат“. Бхарат е името на Индија во некои индиски јазици.

Резолуцијата најверојатно ќе биде разгледана на Специјалната седница на парламентот, изјави „Си-ен-би-си“. Овој потег се смета за одговор на опозицискиот сојуз кој себеси се нарекува Индија.

Во претходните покани на претседателот стоеше дека е претседател на Индија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK