Авиокомпаниите ја повикуваат Европската комисија да ги ублажи последиците од штрајковите

авион
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Европските авиокомпании ја повикаа Европската комисија да преземе повеќе активности за да ги ублажи последиците од штрајковите, објави денеска „Ерлајнс фор Јуроп“ (Airlines for Europe).

Тие повикуваат на задолжителна арбитража со синдикатите за контрола на летање пред да стапат во штрајк, известување најмалку 21 ден пред стапувањето во штрајк и поединечно известување за учество во штрајкот.

Нивната петиција има речиси 965.000 потписи, а доколку достигне милион, Европската комисија ќе треба да даде официјален одговор на петицијата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK