Тасевски: Требаше скандал да направите пред ОБСЕ и светов

sasho tasevski
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Требаше скандал да направите пред ОБСЕ и светов. Да чујат сите за сите уцени на Бугарија, негирањето на Македонците, за изиграната доверба што ја имавме кон ЕУ и САД, за нивната задкулисна поддршка на сите негаторски политики кон Македонците.И наместо скандал вие глумите фини домаќинки. Онадени и фини. Дека онадени.
Еееј ја имавте предноста на домашен терен.
Да им се истресете у фаца за се.
Да покажете разочараност и лутина дека пред нос ви го решаваат македонското прашање на штета на Македонците.

А они уште ве убедуваа: Бугари во уставот и ние ќе ви кажеме како побезболно!!!
Учете од Лавров што е дипломат кој си ја сака својата земја.
Им се истресе у фаца. Сам против сите. Дека ЕУ како продолжена рака на САД, уште од времето на силеџиското земање на Косово од Србија, ја уриваат безбедноста во Европа и го обесмислија постоењето на ОБСЕ.

Како што го обесмислија и постоењето на ООН
Тоа е државнички говор на еден суверенист, број еден дипломат на суверена држава, а не бројлер ко тачињата и бандана од ДУИ
Бујар како си ти бе по говорот на Лавров?
Остана нешо коса или попаѓа?
Русиве ви го памтат Косово.
Не забораваат лесно, мамицата нивна руска, а Бујар?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK