–>

Сашо Тасевски: Изгледа е дојден часот за физичка делба на Македонија, според ова што се случуваше деновиве

sasho tasevski
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Ете ви го апартхејдот. Стотина деца фудбалери и сениори од три тетовски македонски клубови не смеат да тренираат на двата стадиони во Тетово ЗАБРАНЕТО ЗА МАКЕДОНЦИ И УЛИЧНИ ЏУКЕЛИ.Курти ви кажа да забраните на Македонците да играат фудбал?

Спуштајте ролетни.

Сега и од дома ќе ве бркаат. Ќе ви ги купуваат становите за фишек семки.

Ќе мора да ги продавате.

Така беше и на Косово во осумдесетите. Србите тогаш спасуваа жива глава. После се појави Милошевиќ, баш како резултат на таа репресија врз Србите. Не го правдам Милошевиќ ама ич, но така беше Принципот е ист, другото се нијанси.

Да ви се серам на соживотот, што лажевте луѓе 30 години со таа идиотска парола. Соживот нема и нема да има. Сега некому му паднаа маските. Изгледа е дојден часот за физичка делба на Македонија, според ова што се случуваше деновиве.

Цивил?

Комисија за заштита од дискриминација?

Хелсиншки?

Остало граЏанство од СДС?

Ќе гукнете или ви снема лента?

Или најфино ви е кога прогонувате и етикетирате Македонци како националисти.

Семката ваша расипана

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK