Проф. Андовска: Препишувале децата на државна матура. А што очекувавте?

darija andovska
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Препишувале децата на државна матура.
А што очекувавте?Што да се очекува од деца,
чии родители (секоја чест на исклучоците)
вршат притисоци, од прво одделение па натаму,
за повисока оценка наместо да работат со децата?

Што да се очекува од деца,
чии родители (секоја чест на исклучоците)
никогаш не им дале доверба и одговорност,
туку напротив, ги пишуваат нивните домашни задачи?

Што да се очекува од деца,
чии родители (секоја чест на исклучоците)
од матурските прават свадби, им купуваат скапи автомобили зашто завршиле задолжително образование?

Што да се очекува од деца,
чии родители (секоја чест на исклучоците)
ќе ги вработат благодарние на нивните врски,
а не поради тоа што децата инвестирале во себе, го научиле и ќе го научат?
Од дома почнува сè.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK