Наставник Бумбароски: Воспитувањето започнува од дома!

goce_bumbaroski_3453454
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Утре започнува второто полугодие.
Седнете со вашето дете и објаснете му дека да се биде многу високо, ниско, дебело, слабо не е причина за смеење…Или дали ученикот носи очила или исти чевли секој ден.
Објаснете му на вашето дете дека стариот ранец ги носи истите соништа како и новиот.
Ве молам научете го вашето дете да не исклучува никого затоа што е сиромашно или „различно“.
Објаснете му на вашето дете дека малтретирањето боли и дека на училиште оди за да УЧИ, НЕ за да се натпреварува.
Сите имаме еднаква вредност.
Воспитувањето започнува од дома!
❤️Споделено❤️

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK