Поп Ацев влезе во Интернационалната „Куќа на славните“

Pop-Acev.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKMaкедонскиот маратонец, Евгениј Поп Ацев стна дел од Интернационалната „Куќа на славните“ во маратонско пливање

Поп Ацев е примен како почесен пливач во класата 2024 година.

„Голема чест и привилегија е да се биде во „Куќата на славните“ на маратонско пливање, меѓу најголемите имиња во историјата на светското пливање. Посебно сум среќен и горд што правејќи го она што најмногу го сакам и пливајќи за Македонија, придонесов и оставив белег во светот на маратонското пливање. Многу сум благодарен за номинацијата, за изборот и за големото признание од една ваква голема светска организација, како и на сите кои беа дел од мојата пливачка кариера и ме поддржуваа во минатите 20 години“, изјави Поп Ацев.

Низ кариерата Поп Ацев победувал на многу маратони ширум светот, а стана и трикратен светски шампион во 2015, 2017 и 2019 година.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK