–>

Голем пожар кај Дебреште, гори нискостеблеста шума

FotoJet-3.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Од ЦУК информираат дека во атарот на с. Дебрешта, општина Долнени, изби поголем пожар во нискостеблеста деградирана шума

„За да се превенира негово ширење трите Ер Трактори на ДЗС се упатени да интервенираат“, додаваат оттаму.

Претходно имаше два пожари кај Брушино, Кавадарци. По целовечерна борба на пожарникарите од Кавадарци и тим на Национални шуми  и двата беа локализирани.

Стојанче Ангелов, директорот на ЦУК упати апел до сите граѓани да бидат исклучително внимателни за да не предизвикаат пожар.

Текстот Голем пожар кај Дебреште, гори нискостеблеста шума е превземен од МАКФАКС.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK