Груби упати честитка по повод Националниот ден на Власите

grubi
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Денешниот ден е потсетување и израз на благодарност за вашиот круцијален придонес за демократската консолидација и развој на нашата земја врз вредностите на мирот и еднаквоста, наведува првиот вицепремиер и министер за политички систем и односи меѓу заедниците Артан Груби во честитката по повод 23 мај – Националниот ден на Власите.

Честитајќи им го празникот на припадниците на влашката заедница, Груби им посакува многу здравје, благосостојба и успех во остварувањето на вашите прогресивни аспирации.

– Како што досега придонесовме за прогресивната сегашност, да останеме заедно почитувајќи ги јазикот и културата еден на друг за да ја изградиме европската иднина. Среќен 23 мај, Националниот ден на власите!, додава Грби во честитката.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK