Спасовски: Да се биде полицаец, да се биде припадник на МВР претставува посебна чест и огромна одговорност

spasovski_234242432
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

 Со посебен пиетет положив цвеќе пред споменикот на загинатите припадници на Министерството за внатрешни работи, во кругот на МВР, а по повод 7 Мај – Денот на македонската полиција, напиша на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски на неговиот фејсбук профил.– Овој ден посветен на полициските службеници на Република Северна Македонија, кои практично се хероите на нашето време. За жал, некои од нив, борејќи се за безбедноста на граѓаните и државата, ја дадоа и најскапоцената жртва – своите животи, поради што на овој ден со неизмерна почит се потсетуваме на нив и нанивната храброст, како вечна инспирација за сите нас! Затоа и велиме дека да се биде полицаец, да се биде припадник на Министерството за внатрешни работи – претставува посебна чест и огромна одговорност. објави Спасовски на фејсбук.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK