Седници на две собраниски комисии

sobranie
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Во Собранието на Република Северна Македонија денеска седници ќе одржат Комисијата за прашања на изборите и именувањата и Законодавно правната комисија.На дневен ред на Комисијата за прашања на изборите и именувањата ќе биде Утврдување предлози за избор на членови на Советот на јавните обвинители на Република Северна Македонија.

Пред членовите на Законодавно – правната комисија ќе се најдат Предлог на закон за ратификација на Конвенцијата за елиминирање на насилството и вознемирувањето на полето на трудот, 2019 (C 190), како и Предлог на закон за ратификација на договорот меѓу Европската унија и Република Северна Македонија за учеството на Република Северна Македонија во „Царините“ Програма на Унијата за соработка во областа на царините.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK