–>

СДСМ: Започнаа градежните активности за изградба на важните проекти, коридорите 8 и 10д

СДСМ-Започнаа-градежните-активности-за-изградба-на-важните-проекти-коридорите.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

„Започнаа градежните работи на најголемиот инфраструктурен проект во државата од осамостојувањето досега, изградбата на коридорите 8 и 10д“, велат од СДСМ.

„Со реализација на инвестицијата од 1,3 милијарди евра Северна Македонија станува главна крстосница на Балканот, се поврзуваме кон запад и исток, со пристаништата во Драч и во Бургас.

Покрај зголемената безбедност и подоброто поврзување, изградбата на коридорите 8 и 10д носи економски придобивки за македонските компании.

Институциите предводени од СДСМ остануваат силно посветени на изградба на безбедна и модерна патна инфраструктруа во државата“, соопшти СДСМ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK