СДСМ: ДПМНЕ ги бранеше министрите на Таравари но немаше став, не ги бранеше и не гласаше за своите министри

sdsm-sedishte-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДПМНЕ е партија на феномени во светски рамки со целосно загубен политички компас. Кога требаше да гласаат за своите министри во техничката влада, не ги гласаа, не ги бранеа. Целата дискусија во македонското Собрание за изборот на техничката Влада помина со еден говор на еден пратеник и заврши за само некој час. Но затоа пратениците на ДПМНЕ вчера ревносно ги бранеа министрите на Таравари кои беа разрешени. Зошто ДПМНЕ за своите министри не кажа ниту збор?, се вели во соопштението од СДСМ.

ДПМНЕ е против членството во ЕУ, го блокира европскиот пат на државата, а нема став која е алтернативата, без членство во ЕУ. ДПМНЕ се противеше на Францускиот предлог, на пратениците на ДПМНЕ немаа став, па не гласаа кога овој предлог, беше ставен на гласање во Собранието. Ширеа лаги и сееја став меѓу граѓаните за асимилација и бугаризација, за губење на македонскиот јазик, а, како што се без став, не гласаа во парламентот за договорот Фронтекс. Не сакаа во техничка влада, па и се придружија. Предложија свои министри, па не ги гласаа. ДПМНЕ е политички феномен, се вели во соопштението од владејачката партија.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK