Ковачки: Народот гази кал и нема вода за пиење, а го полни буџетот кој криминалците на ДУИ и СДС го крадат

Dragan Kovacki 14.05.2023
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Драган Ковачки со неговиот тим беше во посета на населени места во делчевско каде што оствари средба со жителите на Стамер, Град и Вирче.

Ковачки истакна дека во овој регион не е донесена ниту една странска инвестиција и дека жителите од овој регион се гушат во беспарица и голема сиромаштија, газат кал и на одредени места нема ни вода за пиење.

„Овде не е донесена ниту една странска инвестиција, народот се гуши во сиромаштија, во беспарица и има голема безперспективност. Тој народ што ги плаќа овие криминалци од ДУИ и од Социјалдемократскиот сојуз што го крадат биџетот, во моментов гази кал и одредени места немаат вода за пиење“, рече Ковачки.

Додаде дека ова мора да се промени, затоа што народот заслужува многу повеќе, а ВМРО-ДПМНЕ има план, има визија како тоа да го промени.

„Имаме одлучност и знаеме како треба да дојдеме до промени. Знаеме како после промената на власта да создадеме услови за еднаков развој на целата држава“, истакна Ковачки.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK