–>

(Во живо) Протест за скандалот со кражба на лекови на Онкологија

Во-живо-Протест-за-скандалот-со-кражба-на-лекови-на.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

Граѓаните се собираат на протестот пред Владата поради случувањата на Клиниката за онкологија по објавите дека на пациентите им биле давани физиолошки раствори, а скапите лекови против канцерогинете заболувања завршувале на црниот пазар.

 

Организаторите на протестот најавија дека нема да прифатат одговорност само од најнискиот ешалон на Клиниката туку дека ќе бараат кривична одговорност за владините функционери.

Протестот од Владата, ќе продолжи пред Министерството за здравство.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK