–>

ВМРО-ДПМНЕ: Власта за 8-ми Септември не го спомена името Македонија, се срами ли Ковачевски од државата

ВМРО-ДПМНЕ-Власта-за-8-ми-Септември-не-го-спомена-името-Македонија.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK

„Власта 8-ми Септември го помина без да го спомне името Македонија, се срами ли Ковачевски од државата?

Ниту во логото, ниту во официјалните материјали на власта за 8-ми Септември не се најде името Македонија.

Власта како да се срами од сопствената држава.

СДС ја релативизира независноста и се повеќе бега од чествување на националните празници.

Од односот на СДС кон 8-ми Септември не е чудно зошто тргуваат со сите претходни национално важни датуми и моменти.

СДС недостојно се однесуваат кон државата, потребни се промени и враќање на гордоста и достоинството на Македонија“.

Соопштение на ВМРО-ДПМНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK