(Видео) Кузеска за скриениот бојкот во некои општини: Секоја партија како настапи на изборите треба да одговори пред себе и пред граѓаните

kuzeska.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKДенеска имавме мирен, достоинствен и успешен изборен ден, изборите беа фер и демократски, како што доликува на земја членка на НАТО со почнати преговори за Европската унија. Констатирани се одредени неправилности, но сметаме дека се тие со незначителни во овој изборен процес, рече портпаролката на СДСМ, Богданка Кузеска.

Правото на глас и слободното одлучување се најзначајни придобивки во демократијата

Таа упати благодарност до граѓаните кои денеска гласаа, а изборите ги оцени како слободни, мирни, демократски и достоинствени.

Кузеска кажа дека граѓанската волја ќе одлучи по кој колосек ќе се движи Македонија понатаму.

Прашана како го коментира скриениот бојкот во општините каде што има доминантно албанско население Кузеска кажа дека како настапила секоја партија на овие избори треба да одговори пред граѓаните и пред себе.

„СДСМ од самиот почеток повикуваа на масовност, граѓаните да го искористат својот глас. СДСМ никогаш не бил кочничар на било кои процеси кои ја носат државата напред“, рече Кузеска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK