Велковски со претставници од Светска Банка: во фокусот повисок животен стандард, унапредување на правата и заштита на сите граѓани

Велковски-со-претставници-од-Светска-Банка-во-фокусот-повисок-животен.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKМинистерот за труд и социјална политика, Ѓоко Велковски оствари средба со претставници од Светска банка, Сара Кол Блек, виш специјалист за социјална заштита во глобалната практика за социјална заштита и работни места и Бојана Нацева, виш специјалист за обрзование.

За време на средбата се дискутираше за тековните проекти кои се реализираат со поддршка на Светска Банка, како и за идни заеднички проекти.

Велковски истакна дека неговите приоритети како министер ќе бидат унапредување на социјалните услуги, проширување на пристапот и подобрување на квалитетот на предучилишните услуги, како и имплементирање на проектот за администрирање на социјалното осигурување.

Соговорниците истакнаа дека меѓусебната соработка и понатаму ќе продолжи, пред се во интерес на повисок животен стандард, унапредување на правата и заштита на сите категории на граѓани во државата.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK