Утврдени се предлог измени на Законот за спорт за директна државна помош во спортот

Утврдени-се-предлог-измени-на-Законот-за-спорт-за-директна.jpeg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВладата го разгледа и утврди текстот на Предлогот на закон за изменување и дополнување на Законот за спорт, предложен од Министерството за правда.

Предлог измените на Законот за спортот се однесуваат на обезбедување финансиски поттикнувања по основ на директна државна помош за националните спортски федерации, спортските клубови, активни спортисти од олимписки и неолимписки спортови и други правни субјекти, коишто имаат решение за вршење дејност спорт, подигнување на спортот на повисоко ниво во нашата земја и остварување на подобри резултати, како во домашни рамки така и на меѓународно ниво.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK