Утре по повод Денот на НАТО во Тетово ќе се одржи техничко-тактички збор, воведен посебен сообраќаен режим

nato-zastava.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKРегионалниот ЦУК Тетово, известува дека по повод 17 Март – Денот на НАТО и четири години полноправно членство на Република Северна Македонија во оваа организација, на 17 март 2024 година (недела) на Градскиот плоштад во Тетово ќе биде организиран, односно ќе се одржи техничко-тактички збор, чиј носител е Министерството за одбрана.

Со цел непречено и безбедно да се одвива техничко-тактичкиот збор и сообраќајот во централното тетовско подрачје, СВР Тетово од 09.00 до 17.00 часот ќе воведе посебен сообраќаен режим. Во овој период ќе биде дозволено движење на возилата по улица „Илинденска“ до кружниот тек со улица „Маршал Тито“, по улицата „Тодор Циповски-Мерџан“ до крстосницата со улицата „Страшо Пинџур“, по улицата „Страшо Пинџур“ до крстосницата со улицата „Никола Тесла“ и по улицата „Маршал Тито“ до крстосницата со улицата „Јане Сандански“.

Одвивањето на сообраќајот на овие улици ќе го регулираат полициски службеници и до возачите се апелира целосно да ги почитуваат нивните наредби и насоки и да имаат трпение и разбирање за измените на сообраќајниот режим.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK