Тошковски во посета на ЕВР Кисела Вода: во фокусот кадровскиот дефицит и слабата техничка опременост

2-1-1.jpg
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OKВо рамки на денешните активности министерот за внатрешни работи Панче Тошковски ја посети Единицата за внатрешни работи Кисела Вода при Сектор за внатрешни работи Скопје каде одржа работен состанок со раководството.

На состанокот се разговараше за тековните активности и предизвици на полициските службеници од оваа единица и беше истакнато дека покриваат големо подрачје, а се соочуваат со кадровски дефицит и слаба техничка опременост, особено во делот на моторни возила. Исто така, беше потенцирано дека објектот на оваа организациска единица не е лоциран на територија на Кисела Вода за којашто е надлежна, туку на територија на општина Центар и потребно во иднина да се размислува за изградба на нов објект кој ќе биде лоциран на посоодветно место.

Во делот на најновата мерка со која се предвиде граѓаните да ги подигаат готовите лични карти од полициските станици, од страна на командирот на ПС ОН Кисела Вода беше потенцирано дека овој процес се одвива без проблеми и на овој начин се постигнува поголема ефикасност бидејќи граѓаните можат во било кое време да дојдат во станица, а во исто време полициските службеници кои постапуваат на терен се ослободени од оваа дополнителна обврска.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
OK